Citiți această postare în Engleză.

Programul de Învățare la Distanță „Lucru Terapeutic prin Muzică pentru Copii cu Dizabilități”, derulat în România încă din 2009, invită o nouă colaborare cu o asociație locală. 

Suntem încântați să anunțăm parteneriatul cu o a doua asociație românească, CoMusica, ce va asigura serviciile de supervizare pentru Programul de Învățare la Distanță.

Asociația CoMusica este rezultatul dedicării și eforturilor depuse de Eleonora Roșca, muzicoterapeut român, care colaborează cu Music as Therapy International oficial din 2023. Implicarea Eleonorei a contribuit la un pas semnificativ în susținerea leadershipului local, consolidând impactul muncii noastre în România. Puteți afla mai multe despre Eli aici

De la stânga la dreapta: Monika (Sound Art E-Motion), Larisa (Music as Therapy International) și Eli (CoMusica Oradea) la weekend-ul de pregătire intensivă 2024.

Mai jos, vă invităm să citiți câteva informații despre Asociația CoMusica:

Asociația Comusica (ONG) este încântată să colaboreze cu Music as Therapy International pentru a îmbunătăți accesul la muzicoterapie pentru persoanele din Oradea și Romania. 

Fondată în acest an de Eleonora Roșca, o muzicoterapeuta pregătită în Marea Britanie și restabilită în România, asociația a fost creată cu sprijinul organizațiilor și afacerilor locale. De la înființare, Comusica a oferit sesiuni gratuite de terapie prin muzică de grup pentru peste 40 de adulți cu dizabilități din Oradea (interval Iunie – Noiembrie). 

Primul proiect al asociației, Prin Muzică Creăm Comunitate, a fost posibil grație unui grant acordat de Fundația Comunitară Oradea, în cadrul inițiativei lor de strângere de fonduri Bursa Talentelor.

Comusica își propune să extindă accesul la muzicoterapie pentru persoane cu dizabilități, în timp ce promovează beneficiile acesteia. Organizația este dedicată educării publicului cu privire la impactul pozitiv al muzicoterapiei, punând un accent deosebit pe muzicoterapia improvizațională și muzicoterapia neurologică.

Acesta este al doilea parteneriat strategic în România, alăturându-se colaborarării de succes cu Asociația Sound Art E-Motion (reprezentată de Monika Manases), care continuă să faciliteze acreditarea cursului cu 50 de credite COPSI (Colegiul Psihologilor din România).